CARA MASAK MEE BANDUNG ..mudah dan yang penting sedap


Tumiskan Perencah Mee bandung Maharani
Masukkan 7 gelas air rebusan daging dan biarkan mendidih
masukkan tauhu, sawi dan tomato
sebelum diangkat .. pecahkan telur di dalamnya
tuang di atas mee dan taburkan bawang goreng serta hirisan lada
enak dimakan ketika panas


** berdasarkan pengalaman .... lebih dari 7 gelas air pun boleh ..... boleh makan untuk 8 - 10 orang .... boleh tambah lagi udang ker...sotong ker ... (ni kira tak ikut peraturan mee bandung sebenar ... :) )
*** kalau takde air rebusan daging .... guna perencah semata mata pun ok ... sebab rasanya sudah mewah dengan rasa udang kering ....

1 comment:

AidAiko said...

saya buat research tentang mee bandung boleh x saya mengetahui serba sedikit mengenai mee bandung ini? BRANDS MAHARANI ^_^

dr,UITM students (Noraida abu bakar)
nama usernama facebook:
AidAiko NoraidAbubakar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin